Stołówka

JADŁOSPIS – tydzień I
Dzień: 1
obiad
1. Zupa brokułowa 200.00g,
2. Gulasz wieprzowy 100g, 
3. Kasza jęczmienna 40 g
4. Surówka z kapusty pekińskiej, pomidora i ogórka, 60g, 
5. Kompot z owoców mieszanych, 200g, 

Dzień: 2
obiad
1. Zupa ziemniaczana, 200g, 
2. Pierś z kurczaka w panierce/po parysku/soute 60g, 
3. Ziemniaki purre ( 60 g ).
4. Sałata zielona z sosem vinegret, 60g, 
5. Kompot z owoców mieszanych, 200g, 

Dzień: 3
obiad
1. Zupa pomidorowa tradycyjna, 160g, 
2. Ryż biały, 13g
3. Ziemniaki pieczone z mięsem i warzywami , 100g, 
4. Woda źródlana 200 g
Dzień: 4
obiad
1. Zupa ogórkowa na przecierze ogórkowym z ryżem i mięsem, 200g, 
2. Kopytka, 200g, 
3. Masło śmietankowego, 5g
5. Woda źródlana 200 g
Dzień: 5
obiad
1. Krupnik ryżowy na mięsie drobiowym 250g, składniki: 
2. Makaron z owocami 170,00g, 
3. Woda źródlana 200g

 

 

 

JADŁOSPIS tydzień II

Dzień: 1
Obiad
1. Żurek, 180g, 
2. Jaja gotowane, 25g, 
3. Risotto z mięsem i warzywami, 100g, 
4. Kompot z owoców mieszanych, 200g, 

Dzień: 2
Obiad
1. Krem wielowarzywny/z groszku zielonego / z dyni zabielany, 200g, 
2. Makaron bezjajeczny (mąka makaronowa pszenna),/grzanki 20g
3. Kluski leniwe, 160g, 
4. Masło śmietankowe (z mleka) 5g
5. Cukier, 2,5g
6. Woda do picia 200g

Dzień: 3
Obiad
1. Kasza manna na rosole, 200g, 
2. Paluszki rybne panierowane (ryba, mąka pszenna), 70g
3. Ryż biały, 35g
4. Surówka z białej/kiszonej kapusty, 60g, 
5. Kompot z owoców mieszanych, 200g 
6. Cukier, 2,5g

Dzień: 4
obiad
1. Rosół, 170g,
2. Makaron dwujajeczny (mąka makaronowa pszenna, jaja) 15g
3. Kotlecik drobiowy, 60g, 
4. Ziemniaki puree, 100g, 
5. Surówka z kapusty czerwonej, 60g, 
6. Woda do picia 200g

Dzień: 5
Obiad
1. Zupa pomidorowa zabielana, 170g, 
2. Ryż biały, 15g
3. Naleśniki z dżemem/z białym serem, 100g, 
4. Woda do picia 200 g

JADŁOSPIS 
Dzień: 1

obiad
1. Zupa neapolitańska z groszkiem ptysiowym, 200g, 
2. Spagetti, 100g, 
3. Kompot wieloowocowy ( 200g)
4. Cukier ( 5g )
podwieczorek
1. Koktajl owocowy, 150g, 
2. Chrupki kukurydziane/wafle kukurydziane/wafle ryżowe ( 50 g ).

Dzień: 2

obiad
1. Rosół z makaronem, 200g, s
2. Ziemniaki puree, 100g, 
3. Kotlet schabowy, 60g, 
4. Ogórek kwaszony, 60g
5. Woda źródlana 200g
podwieczorek
1. Jogurt naturalny z kawałkami owoców 200g, składniki: jogurt naturalny (z mleka) 75%, owoce
sezonowe/owoce mrożone 26%, cukier 4%
Dzień: 3

obiad
1. Zupa ryżowa , 200g, 
2. Nugetsy z piersi kurczaka, 70g, s
3. Ziemniaki puree, 100, składniki: ziemniaki 94%, mleko 6%
4. Surówka wielowarzywna , 60g, składniki: kapusta pekińska/kapusta kiszona/marchewka
tarta , ogórek 85%, jogurt naturalny (z mleka) 15%
5. Kompot wieloowocowy ( 200 g )
6. Cukier ( 5 g )
podwieczorek
1. Kajzerka (mąka pszenna, woda, drożdże, sól), 35g
2. Masło ekstra (z mleka), 4g
3. Powidło śliwkowe/dżem owocowy/konfitura/frużelina własnej roboty, 10g

Dzień: 4

obiad
1. Zupa pomidorowa zabielana, 170g, 
2. Makaron jajeczny (mąka makaronowa pszenna, jaja), 15g
3. Pieczone półudko z kurczaka 60 g, ryż gotowany ; składniki: mięso drobiowe z kurczaka ,
ryż gotowany ( 60 g).
4. Surówka wielowarzywna , 60g, składniki: kapusta pekińska/kapusta kiszona/marchewka
tarta , ogórek 85%, jogurt naturalny (z mleka) 15%
5. Woda źródlana ( 200 g )
podwieczorek
1. Weka pszenna (mąka pszenna) 40g
2. Masło (z mleka) 4g
3. Twarożek biały 20g
4. Miód pszczeli 5g

Dzień: 5

obiad
1. Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, 200g, 
2. Makaron z białym serem na słodko 170,00g, 
3. Woda źródlana ( 200g)
podwieczorek
1. Pana cotta truskawkowa 250g, składniki: jogurt naturalny (z mleka) 70%, truskawki 20%,
cukier 8%, żelatyna 2%, cukier z prawdziwą wanilią